website statistics

KostenKosten instructiefilm | Wat kost een instructiefilm laten maken?

  • Kosten

Wat zijn de kosten van een instructiefilm? 

 

De prijs van een van instructiefilm is voornamelijk afhankelijk van de arbeidsuren die erin gestoken moeten worden. De andere factoren zijn de voice-over kosten, materiaal kosten, kosten voor muziekrechten en kosten voor een eventuele opname locatie. Sommige videoproducenten bieden standaardpakketten. Dit principe staat echter haaks op het beschreven stappenplan.

 

Om u een prijsindicatie te geven: het laten maken van een instructiefilm kost ongeveer tussen de € 750,– en € 5.000,-. Dit is een bijzonder breed perspectief waar u niet zo veel mee kunt. Graag maken wij voor u een indicatie van de kosten voor een instructiefilm. 

 .

ZoomWorks werkt op basis van een vast (uur) tarief. Voordat de video productie gestart wordt is er altijd overeenstemming over een vaste prijs op basis van een uitgebreide offerte. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op: 0570 – 606686.

Wat levert een instructiefilm op?

 

kosten instructiefilm

Een instructiefilm kan voor veel toepassingen worden ingezet. Trainingen, gebruiksaanwijzingen, inwerken nieuw personeel, veiligheidsinstructies, etc. Kijk voor voorbeelden eens op de pagina voorbeelden van instructiefilms! In elk geval kan men stellen dat een instructiefilm de volgende voordelen heeft:

 

Kostenbesparing

Een instructiefilm maken is een eenmalige investering. Het inwerken van nieuw personeel of uitleg geven aan klanten is een continue kostenpost. Dit is de reden dat veel bedrijven tegenwoordig gebruik maken van instructiefilms om zaken uit te leggen.

 

Gemak dient de mens

Mensen kijken liever naar een instructiefilm dan eindeloos lange teksten lezen.

 

Eenvoudige uitleg van complexe onderwerpen

Een geschreven instructie wordt met een filmpje ineens duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een computer of draadloos thuisnetwerk. Nadat U ziet hoe het moet, valt vaak sneller het kwartje. Bron: Frankwatching.com

 

Zonder ruis communiceren

Het is een neurofysiologisch feit dat ons visuele systeem zo complex is (in termen van interpretatie en verwerking van visuele informatie), dat het ongeveer 80% van onze hersencapaciteit vergt. Dat is de reden waarom we beter kunnen begrijpen en analyseren via de visuele weg (Bron: Universiteit Twente).

 

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Klik op de button, vul het formulier in en wij nemen contact met u op!Offerte

Blijf met ons in contact op de manier die bij u past!

X

Contact

Bel ZoomWorks

Mail ZoomWorks